Vallet Pierre

Firma działa od kilku pokoleń, została założona w XIX wieku przez Michela i Catherine Vallet. Obecnie zarządzają nią Laurent i Elodie. Nazwa powstała, aby upamiętnić pradziadka Laurenta, Pierre’a Valleta, który żył w czasach filoksery i to jest forma uznania dla jego ciężkiej pracy aby odbudować winnice.

Do destylacji używają głównie winogron z Grande i Petite Champagne. Destylacja trwa 24 godziny. Używane są stare beczki o pojemności 350 l. Destylarnia i piwnice otwarte są dla zwiedzających od poniedziałku do piątku.
SONY DSCGama koniaków to: VS (zapach kwiatu lipy, nuty gruszek, jabłek), VSOP (aromat kwiatowo-owocowy, smak śliwek, moreli), XO (w nosie kwiat lipy, suszone kwiaty, smak wanilii, śliwek, suszonych owoców, tanin), Extra (aromat suszonych owoców, prażonych migdałów, smak z nutami pikantnymi i długim miękkim finiszem), Héritage (w nosie orzechy, cygara, smak z nutami przypraw, okrągły, długi gładki finisz), Excellence (aromat lukrecji, przypraw, skóry, w ustach mocny, solidny).

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

 

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.