Chuchuhuasa

to ogromne drzewo amazońskie, wywary z niego używane są przez Indian m.in. na bóle reumatyczne oraz problemy z trawieniem. Alkohol z chuchuhuasy robiony jest na bazie rumu z trzciny cukrowej, w którym maceruje się kawałki kory drzewa. Smak ma korzenny, słodko-gorzki, dość przyjemny. Popularna w regionie Iquitos, gdzie można ją dostać zarówno w barach, jak i na bazarach.

1 komentarz do “Chuchuhuasa”

  1. Czego to nie wymyślą, to nawet nie wiadomo jak sie wymawia, zdjęcie zawartości nie wygląda apetycznie.

Komentarze są wyłączone.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.