ProWein 2025: Odkryj smak jutra
Pod hasłem „Odkryj smak jutra” ProWein 2025 zaprezentuje się w świeżym wydaniu i z nowym […]
ProWein 2025: Odkryj smak jutra Czytaj więcej ⟶
Pod hasłem „Odkryj smak jutra” ProWein 2025 zaprezentuje się w świeżym wydaniu i z nowym […]
ProWein 2025: Odkryj smak jutra Czytaj więcej ⟶
Zapraszamy 23 września o godz. 19.30 na spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek ze gorzelnią Podole Wielkie. Naszym gościem będzie Michał Paszota, który przedstawi trzy nowe okowity piwne, które powstały we współpracy z AleBrowar z Lęborka.
Nowe okowity piwne Podola Wielkiego Czytaj więcej ⟶
Pot still whiskey z jednej beczki nr 2 po pedro ximenez, tylko 429 butelek z
Boann Solstice Single Pot Still 3YO Czytaj więcej ⟶
Edycja limitowana z 2023 roku, z destylarni Boann, mieszanka trzykrotnie destylowanej whiskey malt (20%) oraz
Whistler Dark Symphony Czytaj więcej ⟶
To tradycyjna receptura pierwszy raz zapisana w 1743 roku, znana jako Huijishan Shaoxing, fermentowane są
Kuaijishan 10YO Czytaj więcej ⟶
We wsi Křižany w okolicach Liberca jest mała usługowa gorzelnia, Pěstitelská Pálenice Stará Dáma. Firma powstała w 2002 roku. Mają gorzelnię, produkują soki, napoje, cydry, wina owocowe.
Wizyta w Pálenice Stará Dáma Czytaj więcej ⟶
Kilchoman ogłosił, że najnowsza edycja serii 100% Islay jest gotowa do butelkowania. To dziewięcioletnia whisky
Wkrótce nowa edycja Kilchoman 100% Islay Czytaj więcej ⟶
19 września w Reducie Banku Polskiego przy ul. Bielańskiej 10 w Warszawie odbędzie się Szósta
Szósta edycja AMKA Day Czytaj więcej ⟶
Destylacja 14 botaników, wśród nich: anyż zielony, koper włoski, bylica piołun, bylica pontyjska, lukrecja, jałowiec,
Tessellis Absinthe Verte Czytaj więcej ⟶
Zapraszamy 30 września o godz. 19.30 na spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek ze Smarduch Family Distillery. Naszym gościem będzie master distiller Stanisław Smarduch, który opowie o nowej destylarni w Grodkowie, o produkcji, surowcach i recepturach.
Nowości Smarduch Family Distillery Czytaj więcej ⟶