destylarnie

Château de Gaube

Jedna z kilku marek stworzonych w latach 20. XX wieku przez przybyłą do Gaskonii ze Szwajcarii rodzinę Morel. Destylują wina z: baco, ugni blanc, folle blanche i colombard, znane z wysokiej kwasowości i niskiej zawartości alkoholu. Mają 60 ha winnic. Proces destylacji w Château De Gaube przebiega według tradycyjnej metody, z wykorzystaniem ciągłej destylacji kolumnowej.

Château de Gaube Czytaj więcej ⟶

Wizyta w Linos

Winnica powstała w 1825 roku, a teraz już dziewiąte pokolenie rodziny Herodotou zajmuje się winiarstwem. Obecny zakład powstał w 1986 roku. Mają winnice na wzgórzach Aramis. Robią commandaria, ale też jako jedni z nielicznych na świecie niebieskie wino pod marką Mediterranean Blu.

Wizyta w Linos Czytaj więcej ⟶

Wizyta w Loel

Firma powstała w 1943 roku jako kooperatywa winogradników. W 1996 roku rozpoczęli destylację, robiąc zivania. Od 2002 roku Loel jest częścią grupy Laiko, jednego z największych producentów na rynku cypryjskim, robiącym m.in.: kawy, soki, artykuły cukiernicze, wina, mocne alkohole. Obecnie skupują winogrona, ale mają też własne winnice.

Wizyta w Loel Czytaj więcej ⟶

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.