Spotkanie z grappą
25 stycznia odbyła się degustacja grappy z czterech różnych destylarni. Według definicji UE z 1989 […]
Spotkanie z grappą Czytaj więcej ⟶
25 stycznia odbyła się degustacja grappy z czterech różnych destylarni. Według definicji UE z 1989 […]
Spotkanie z grappą Czytaj więcej ⟶
Zapraszamy 25 stycznia na degustację grappy. Czterech producentów, cztery rodziny, cztery różne starzone grappy. Włoska
Wieczór z grappą Czytaj więcej ⟶
wytłoczyny gron sangiovese z winiarni Tenuta San Jacopo poddawane są destylacji w ciągu 24 godzin
Tenuta San Jacopo Ultima Grappa di Chianti Czytaj więcej ⟶
znana marka winiarska z Montalcino. Winnice należą do Elisabetty Gnudi Angelini, która poza Caparzo ma
aromat wiśni, wrzosów, lekko włoskich orzechów, rumianku, pigwy, lipy, kwiatu akacji, bułeczek maślanych. W smaku
Tasca Grappa Chardonnay Czytaj więcej ⟶
grappa z winogron negroamaro, z winnic Copertino w Pugli, destylowane w Bonolo. Ma aromat rumianku,
Copertino La Viole Czytaj więcej ⟶
Jubileuszowa dziesiąta edycja odbędzie się w dniach 16-17 października. Festiwal OSWiA to idealna okazja by
X Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P Czytaj więcej ⟶
Kwas winowy, występujący w owocach, w tym oczywiście w winogronach, jest niezbędnym składnikiem wina. Wino
Acidum tartaricum Czytaj więcej ⟶
Przed autorem jakiejkolwiek publikacji na temat grappy stoi zawsze nie lada wyzwanie. Wiąże się to
Nakładem M&P ukazała się książką Łukasza Gołębiewskiego pt. „Grappa”. Przedstawiono w niej historie grappy, technologię produkcji,
Książka o grappie Czytaj więcej ⟶