Od miodu do whisky
26 kwietnia w warszawskiej restauracji Specjały Regionalne (Nowy Świat 44) odbyła się degustacja miodów, okowit […]
Od miodu do whisky Czytaj więcej ⟶
26 kwietnia w warszawskiej restauracji Specjały Regionalne (Nowy Świat 44) odbyła się degustacja miodów, okowit […]
Od miodu do whisky Czytaj więcej ⟶
jeden z najstarszych napojów alkoholowych, obok wina gronowego i figowego, wytwarzany od czasów starożytnych –
26 kwietnia o godz. 19.00 magazyn „Aqua Vitae” zaprasza do udziału w degustacji alkoholi opartych
Od miodu do whisky Czytaj więcej ⟶
Wino miodowe w irlandzkiej tradycji podawane było podczas ceremonii zaślubin, stąd jego potoczna nazwa honneymoon
Obok słynnego piętnastowiecznego zamku w Bunratty mieści się niewielki zakład miodosytnictwa, Bunratty Mead & Liqueur
Bimber z Bunratty Czytaj więcej ⟶
Rekordowa liczba, ponad 58 tys. osób ze 130 krajów, odwiedziła odbywające się w dniach 19-21
ProWein 2017 – relacja Czytaj więcej ⟶
Drugie wydanie książki Andrzeja Fiedoruka ukazuje się po siedmiu latach od pierwszej edycji, zostało nieznacznie
Okowita, przepalanki, nalewki i miody pitne Czytaj więcej ⟶
25 maja w Bar & Books w Warszawie odbyła się przedpremierowa degustacja pierwszej single malt
Przedpremierowa degustacja pierwszej whisky z polskiego dębu Czytaj więcej ⟶
25 maja o godz. 19.00 w Bar & Books (Warszawa, ul. Wąski Dunaj 20) odbędzie
Przedpremierowa degustacja pierwszej whisky z polskiego dębu Czytaj więcej ⟶
W dniach 12 i 13 grudnia odbył się w Krakowie II Terra Madre Slow Food
II Terra Madre Slow Food Festival 2015 Czytaj więcej ⟶