trzykrotnie destylowana, zbożowa, z dodatkiem alpejskiej wody. Zapach mineralny, lekko waniliowy. Smak słodko-pikantny, i pieprz, i wanilia, a i nuty ziemiste, a i ogniste (żeń-szeń). Finisz rozgrzewający, pieprzny, posmak skórki wypieczonego chleba. Moc – 40%. Oferowana w wersjach Classic oraz Gold (z płatkami złota w butelce). Destylarnia Studer działa w Lucernie od 1883 roku. Mają w ofercie także Studer Gold Gin.
Od wielu lat wybaczam pracownikom marketingu producentów wódek, że na etykietach piszą mylną informację, że wódka jest np. trzykrotnie destylowana, pięciokrotnie, itp. Oni nie znają różnicy między destylacją, a rektyfikacją. Panu z tak wielką wiedzą o alkoholach (chylę czoła przed Panem) nie przystoi tak pisać. Jako wieloletni pracownik Wydziału Rektyfikacji w Polmosie Wrocław, (nota bene niestety już nieistniejącej) zwracam na ten detal szczególną uwagę.