dużej klasy i dużej mocy (63%) biały rum, którego szkoda do koktajli, ma tak przyjemny tropikalny aromat. To mieszanka młodych rumów melasowych z Jamajki (styl zdecydowanie ciężki, alembiki, destylarnia Hampden) i Trynidadu (waga półciężka, destylacja w kolumnach w zakładach Angostura Distillery). Przez krótki czas leżakował w białym amerykańskim dębie. W nosie głównie banany i ananas, lekko przyprawy korzenne. Smak ostry, wyrazisty, ale nadal to banany i ananas. Konsekwentnie finisz – też banany i ananas, przyprawy korzenne, delikatnie estrowe nuty industrialne. W ofercie Pinot Wine & Spirits
Alkohole dnia, Spirits
rum
A. Michler Overproof
Powiązane artykuły
Degustacje, Degustujemy
degustacje
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Lektury
recenzje, wino
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
Wydarzenia
rynek
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Degustacje
degustacje, koniak, likier
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]