Pinot noir w świątecznym nastroju
15 grudnia o godzinie 19.30 odbędzie się 147. spotkanie Akademii Wina – pinot noir. Spróbujemy …
15 grudnia o godzinie 19.30 odbędzie się 147. spotkanie Akademii Wina – pinot noir. Spróbujemy …
5 grudnia w The Roots Cocktail Bar w Warszawie odbyła się premiera dwóch whisky z oferty International Beverage – Balblair 21YO i Old Pulteney Port. Masterclass poprowadził ambasador marek, Łukasz Dynowiak, a za przygotowanie foodpairingu odpowiedzialna była restauracja Elixir.
Kombinacja 31 beczek z magazynu 5 w Lochranza: sherry hogshead, sherry butt oraz bourbon barrel, …
To już kolejna edycja Arran siedemnastoletniej, w troszkę innej kompozycji beczek i z większą dostępnością. …
Stara marka armaniaku, związana z posiadłością ziemską w Parleboscq. Jest tu zamek z XIV wieku, …
4 grudnia odbyła się degustacja alkoholi z portfolio firmy Bayadera Poland, nagrodzonych w konkursie Warsaw Spirits Comeptition 2023. To ukraińskie wódki, a także wódki i likiery z Finlandii, a wśród nich likier kawowy Koskenkorva Espresso, który zdobył Grand Prix festiwalu z notą jury 94,2/100 punktów.
Historia marki Big Peat zaczęła się w 2009 roku, stworzył ją Fred Laing, prezes Douglas Laing & Co. Obecnie firma Douglas Laing obchodzi 175-lecie. Big Peat to blended malt z Islay, mamy tu whisky z destylarni: Caol Ila, Bowmore, Ardbeg i Port Ellen, bez podania proporcji.
Na warszawskiej Pradze, w Muzeum Polskiej Wódki odsłonięto mural autorstwa Tytusa Brzozowskiego. Tym samym wzbogacił on Szlak murali imienia artysty, którym Warszawska Organizacja Turystyczna zachęca do okrywania stolicy w niekonwencjonalny sposób.
Holenderska wódka czysta, pszeniczna, filtrowana przez 12 warstw drobnoziarnistego węgla aktywnego. Zwraca uwagę wyjątkowa srebrna …
W sprzedaży jest już ósma edycja kalendarza adwentowego z miniaturkami rumów, który powstaje pod okiem znanego kolekcjonera i promotora rumu, Joshui Singha. Oto moje wrażenia z degustacji ubiegłorocznej edycji 2022.