Akademia Wina. Wino i czekolada

24 maja o godzinie 19.30 odbędzie się 161. spotkanie Akademii Wina – Wino i czekolada. Do spróbowania będa wina wytrawne czerwone: Arrogant Frog Syrah Viognier 2022 i District 7 Cabernet Sauvignon 2018. Wina będziemy łaczyli z róznymi rodzajami czekolad z Manufaktury Czekolady Chocolate Story. Degustacje odbywają się również w Salonie M&P Praga Strzelecka, ul. Strzelecka 27/29 w Warszawie. Koszt: 50 zł.

Arrogant Frog Syrah Viognier 2022
Kompozycja gron syrah (90%) intrygująco uzupełniona białym, bardzo aromatycznym szczepem viognier (10%). 30% wina przeszło fermentację malolaktyczną w beczkach, w których następnie dojrzewało przez 5 miesięcy. Głęboka, purpurowa barwa. Aromat świeżych jagód, konfitury truskawkowej, fiołków i słodkich przypraw. W smaku pełne i miękkie z aksamitną taniną. Nuty kwiatów, lukrecji i czarnej porzeczki prowadzą do długiego, bardzo przyjemnego finiszu.

District 7 Cabernet Sauvignon 2018
Do tego wina, owoce cabernet sauvignon były zbierane z dwóch parceli położonych w południowej części apelacji Monterey: w Hames Valley, gdzie mamy największą w regionie amplitudę temperatur oraz w San Lucas, gdzie panują idealne warunki do uprawy czerwonych szczepów o bordoskim rodowodzie. Dojrzewało przez 12 miesięcy w kompozycji beczek z francuskiego, amerykańskiego i węgierskiego dębu (35% nowych). Bardzo intensywna, ciemna barwa. W aromacie i smaku odnajdujemy jagody, porzeczki, anyżek, skórę i akcenty ziemiste. Jest gładkie i soczyste, z miękką, dojrzałą taniną.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.