Oto mój styczniowy degustacyjny bilans. Wyprawa do Etiopii okazała się być zaskakująco owocna w nowe smaki. Łącznie w styczniu spróbowałem 115 nowych alkoholi. Oczywiście alkohole stycznia, to nie są trunki, które w styczniu 2014 roku pojawiły się na rynkach, ale moje subiektywne styczniowe podsumowanie tego, co zrobiło na mnie największe wrażenie.
Alkohol stycznia 2014: Grey Goose Vanille (Francja)
Wódka stycznia 2014: Romance 40% (Maksyk)
Whisky stycznia 2014: Dalmore Cigar Malt (Szkocja)
Brandy stycznia 2014: Morpheus Premium (Indie)
Gin stycznia 2014: Tanqueray Rangpur (Wielka Brytania)
Rum stycznia 2014: Smith & Cross (Jamajka)
Likier stycznia 2014: King’s Ginger (Wielka Brytania)
Wydarzenie stycznia 2014: Degustacja Single Cask z destylarni Amrut (Bristol Club)
Odkrycie stycznia 2014: Areke (Etiopia)
Lektura stycznia 2014: Nicholas Faith „The Mitchell Beazley Pocket Guide To Cognac & Other Brandies” (Mitchell Beazley)