marka należy do Halewood Wines & Spirits, firmy dystrybucyjnej, która ma w portfolio m.in. polską wódkę Vestal czy kolekcję ginów Whitley Neill. Mashbill bourbonów American Eagle to poza kukurydzą (84%) żyto (8%) i słodowany jęczmień (8%). Typowa dla Tennessee whiskey filtracja przez węgiel drzewny. Dojrzewają w 200 litrowych beczkach z amerykańskiego dębu. Nie wiadomo, skąd pochodzi destylat i gdzie bourbon jest zestawiany, nie wykluczone, że w Corsair Distillery. American Eagle Tennessee Bourbon 4YO (40%) ma aromat surowego drewna, żywicy, lekko lakieru, kukurydzy, śliwek. W smaku czekolada z orzechami laskowymi, orzechy włoskie. W finiszu: czekolada z malinami, z różowym pieprzem, wiśniami i zioła prowansalskie. Dużo lepiej prezentuje się American Eagle Tennessee Bourbon 12YO (43%). W aromacie dużo lakieru, śliwki w syropie i śliwki wędzone. W smaku masa kukurydzy, skóra, tytoń, suszone morele, gruszki, ananas, banany. W finiszu czekolada z posypką kokosową, ananas, trufla, odrobina słodkiego tytoniu.