Amrut Naarangi

Jak reklamuje hinduski producent, jest to pierwszy na świecie single malt z dodatkiem pomarańczy. Do leżakowania słodowej whisky wykorzystano beczki, w których wcześniej w Indiach leżała sprowadzona z Hiszpanii sherry oloroso z dodatkiem skórek pomarańczy. Proces tej niecodziennej maturacji trwał trzy lata. Trzyletni destylat wlano do beczek dopiero po opróżnieniu ich z „pomarańczowej” sherry i odstawiono jeszcze na trzy lata. Tylko 900 butelek trafiło na rynki europejskie, azjatyckie i kanadyjskie. Whisky ma 50%. Polskim dystrybutorem Amruta jest firma Tudor House.

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.