„Aqua Vitae” – trzeci numer

W sprzedaży jest już trzeci numer dwumiesięcznika „Aqua Vitae”, a w nim m.in. następujące teksty:

Relacja z Targów ProWein w Düsseldorfie
Rozmowa z Bogdanem Piaseckim i relacja z jego destylarni, w której powstają miodowe okowity
Józef Inorowicz pisze o problemach polskiego gorzelnictwa
200 lat koniaku Hennessy
Relacja z Ardbeg Day
Rozmowa z Maciejem Kozuba o pierwszej polskiej destylarni na Florydzie
Relacja z Festiwalu Whisky w Limburgu
Porady – Wspólne zakupy, czyli jak spróbować wielu dobrych whisky i nie stracić fortuny?
Relacja z destylarni Laphroaig
Opowieść o whisky Mackmyra
Rozmowa z Martinem Taylorem i Rafałem Nawrotem, brand ambasadorami Wild Turkey Bourbon oraz relacja z destylarni Wild Turkey w Lawrenceburgu
Master class z whisky Glenfiddich
Wizyta na Litwie w Lietuviškas Midus
Gorzelnie rolnicze – Długie Stare
Historia Żubrówki
Nowe na półkach, czyli recenzje trunków
Przygoda z whisky Nikka
Relacje ze spotkań degustacyjnych
Wódka w filmie
Książki o alkoholach – recenzje nowości
Tatarak – staropolskie trunki i przepis na nalewkę
W kuchni – grillowanie z bourbonem

Zachęcamy do lektury i prenumeraty czasopisma.
Numer 4 już w przygotowaniu, ukaże się w sierpniu.

Kontakt w sprawie prenumerat i reklam: Ewa Tenderenda-Ożóg, 00-048 Warszawa, ul. Mazowiecka 6/8 p. 416, e-mail: redakcja@aqua-vitae.pl.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.