Aromaty alkoholi – szkolenie

Szkolenie poświęcone rozpoznawaniu aromatów alkoholi odbyło się 15 stycznia w M&P Strzelecka 27. Uczestnicy mieli rozpoznać 54 aromaty charakterystyczne dla alkoholi. Naturalne zapachy rozpuszczone w alkoholu, typowe dla: wina, whisky, brandy, nalewek. Szkolenie dla osób, które szukają inspiracji przy opracowywaniu własnych receptur i wyrobie domowych alkoholi, a także dla wszystkich, którzy chcą bezbłędnie rozpoznawać i nazywać to, co wyczuć można w kieliszku. Aromaty zostały posegregowane są na grupy zapachów. Szkolenie odbywało się w formie zabawy, zapachy rozpoznawano w ciemno i rozmawiano na ich temat. Każdy uczestnik warsztatów otrzymał dyplom. Najlepszym w rozpoznawaniu aromatów okazał się być Łukasz Zalewski.

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.