Ten likier kawowo-kakaowy powstał na bazie białego alembikowego rumu, co nie jest typowe dla Reunion, gdzie produkuje się głównie rumy kolumnowe w stylu agricole. Macerowane są ziarna kawy Bourbon Pointu. Uznawana za jedną z najrzadszych i najbardziej prestiżowych kaw, jest uprawiana na bardzo dużych wysokościach, na zboczach Piton des Neiges na wyspie Reunion. Ta rzadka odmiana oferuje nuty owocowe i kwiatowe, z delikatną kwasowością, która nadaje jej niepowtarzalny charakter i cieszy się międzynarodową renomą. Nazwa kawy jest hołdem dla wyspy Bourbon, dawnej nazwy Reunion. Wykorzystana przez rodzinę Blard kawa Bourbon Pointu pochodzi prosto ze spółdzielni Tampon, składającej się z 55 starannie wyselekcjonowanych producentów. Edycja jest limitowana, tylko 974 butelki z mocą 42%. Zapach kakaowca, mocnej kawy, rokitnik, rum, delikatnie kokos. W smaku pralinki kawowe, kakao, orzech włoski. Finisz pralinek kawowych, kakao.