Firma Henkell, właściciel marki Mionetto Prosecco, rekomenduje ten orzeźwiający trunek na jesienne popołudnia. Jak podaje: „Owocowe aromaty z akcentami gruszki i jabłka oraz cytrusów, tworzą doskonałą harmonię smaku”.
Prosecco najlepiej smakuje podane w temperaturze 6-10 stopni C. Doskonałe jako aperitif, jak i w postaci drinka z musem z ulubionych owoców. Świetnie pasuje do wykwintnych dań takich jak ostrygi, kalmary i inne owoce morza. Mionetto Prosecco to doskonała alternatywa dla tradycyjnych, często ciężkich win, od których odróżnia się lekkością i orzeźwiającym smakiem. Znakomicie wpisuje się w każde spotkanie towarzyskie, nadając mu elegancji i kunsztu, bez zbytecznego blichtru.
Mionetto Prosecco robione jest od 130 lat z winogron szczepu glera z regionu Treviso. Oferowane w cenie ok. 35 zł.
pl.mionetto.com/pl