4 grudnia o godz. 19.00 w Whisky & Cognac Club (ul. Trakt Brzeski 54c, Warszawa) odbędzie się degustacja wyjątkowych whisky szkockich. Będzie słodko, będzie słono, będzie też dymnie i w klimacie sherry. Degustację poprowadzi Mariusz Masiak, łączna wartość butelek w degustacji to ok. 7500 zł. W skład zestawu degustacyjnego wejdą następujące whisky: Springbank Local Barley 10YO (56,2%), Kilkerran 15YO Single Cask Fino Wood (51,6%), Kilkerran 8 YO Cask Strength Recharred Oloroso (57,1%), Longrow 21 YO (46%), GlenAllachie 2004 cask 4129 PX (58,5%), GlenDronach 1993 cask 5976 25YO (55,6%), GlenDronach 1990 cask 7905 28YO (51,7%).
Degustacje, Spirits
degustacje, single malt, whisky szkocka
Barbórkowa degustacja whisky
Powiązane artykuły
Degustacje
degustacje, koniak, likier
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Wydarzenia
likier
Podczas Warsaw Spirits Competition zadebiutują dwie limitowane edycje Klaudiusza Szurgota, w tym Cytrynówka Częstochowska z Marakują, dostępna wyłącznie 9 stycznia w limitowanych ilościach.
Degustacje
degustacje, rum
19 grudnia Dom Whisky organizuje online spotkanie edukacyjne poświęcone marce Don Papa, prowadzone przez brand ambasadora Marcina Szymę.
Wydarzenia
gin, muzeum
Legendarny producent ginu Beefeater ogłosił, że z końcem 2025 roku jego destylarnia w Londynie zaprzestanie […]
Partnerskie
Wydarzenia
partnerskie, rynek
Nicolas Krantz od 1 stycznia 2026 obejmie stanowisko CEO Wyborowa Pernod Ricard i regionu CEE, zastępując Fabrice’a Audana, który po 40 latach kariery przechodzi na