kalwados Berneroy produkowany jest w regionie Pays d’Auge. Fermentacja – w przeważającej mierze z jabłek – przebiega w sposób naturalny, nie dodaje się drożdży gorzelniczych. Po co najmniej czterech miesiącach powstaje cydr o zawartości 5-6% alkoholu, który poddany jest jednokrotnej destylacji w miedzianej kolumnie. Leżakuje wyłącznie w starszych beczkach, po czym master blender łączy eau-de-vie z różnych grup wiekowych.
W ofercie firmy są kalwadosy: Fine (minimum dwa lata w beczce, aromat i smak świeży, owocowy, zielone jabłka, lekko pieczone), VSOP (minimum cztery lata w beczce, aromat dojrzałych jabłek, tanin drewna, wanilii, smak bardzo owocowy z nutami drewna, przypraw, ale nadal ma w sobie dużo świeżości), XO (minimum sześć lat w beczce, najstarszy, bogatszy w smaki i aromaty, toffi, cytrusy, wanilia, taniny drewna, karmelizowane jabłka, orzechy prażone, cynamon).