Marka Orkisz rozpoczyna współpracę z Bogdanem Gałązką, najlepszym szefem kuchni tradycyjnej w Polsce, ekspertem kulinarnym, właścicielem restauracji na Zamku w Malborku. Działania z ambasadorem zostały zaplanowane na drugi kwartał i obejmą aktywności PR.
Bogdan Gałązka jest absolwentem Culinary Academy of New York, od ośmiu lat prowadzi Gothic Cafe and Restaurant na Zamku w Malborku. Laureat prestiżowego konkursu Gault and Millau w kategorii najlepszy szef kuchni tradycyjnej, storyteller, niestrudzony poszukiwacz nowych inspiracji i smaków. Jego pasja do gotowania, szacunek dla lokalnych produktów oraz wielowiekowej tradycji zaowocowały trzema książkami kucharskimi. Od lat inspiruje się kuchnią historyczną i rekonstruuje potrawy z czasów średniowiecza, bo jak mówi: „Ludzie do restauracji przychodzą nie tylko dobrze zjeść, ale przede wszystkim po pewien rodzaj doznań i emocji. My to naszym gościom staramy się oferować tak samo, jak 700 lat temu Wielcy Mistrzowie w twierdzy nad Nogatem”. Podobne wartości wyznaje marka Orkisz. Najwyższa jakość, wyrafinowany smak i królewski charakter to świat, do jakiego zaprasza konsumentów. „Nasz produkt tworzymy z najlepszej pszenicy, która podawana była już na królewskich stołach w średniowieczu, a nikt na tej tematyce nie zna się lepiej niż mistrz Bogdan Gałązka. Dodatkowo w procesie redesignu opakowania inspirowaliśmy się bogatą symboliką średniowiecza, więc wybór znawcy tamtego okresu, który na co dzień pracuje w Zamku był dla nas naturalny”, mówi Arkadiusz Słota, senior brand manager marki Orkisz.