Bon Ton Tradycyjna wódka o smaku żurku

Do sprzedaży trafiła pierwsza partia stu ręcznie numerowanych butelek wódki o smaku żurku Bon Ton. Powstała w wyniku fermentacji i destylacji mąki żytniej z dodatkiem składników typowych dla smaku staropolskiego żurku. Fermentacja częściowo odbywała się w warunkach kiszenia składników, by uzyskać charakterystyczny smak zakwasu chlebowego i zachować w wódce taki smak jak czosnek, cebula, przyprawy czy wędzonka (efekt wrażenia mięsnego uzyskano poprzez dodatkowe wędzenie nastawu, wódka jest całkowicie wegańska). Powolna destylacja ciśnieniowa pozwoliła utrwalić wszystkie aromaty, efekt jest zaskakująco naturalny. Doskonała wódka do polskiej klasycznej kuchni. Zabutelkowana z mocą 50%, próby stworzenia idealnej smakowej wódki z tą mocą trwały ponad cztery miesiące już po opracowaniu receptury technologicznej.
Ukazała się także edycja wódki Bon Ton o smaku żurku w miniaturkach, również w limitowanej liczbie 100 sztuk, które nigdy nie zostaną powtórzone.

Bon Ton Tradycyjna wódka o smaku żurku jest efektem współpracy Łukasza Gołębiewskiego, redaktora naczelnego magazynu o mocnych alkoholach „Aqua Vitae” i Marka Różyckiego, właściciela destylarni on Spirit, twórcy wielu innowacyjnych technologii.

Informacje: biuro@spirits.com.pl.

Krótka fotorelacja z ostatnich przygotowań przed butelkowaniem

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.