Bruichladdich wypuszcza whisky Octomore 6.3 Islay Barley

Seria whisky Octomore jest produkowana na bazie jęczmienia, który jest uprawiany na wyspie Islay na farmie Octomore, którą prowadzi James Brown. Whisky Octomore 6.3 Islay Barley leżakowała 5 lat w beczkach po bourbonie, nie była filtrowana na zimno. Butelkowana w destylarni, tak jak i inne trunki tego producenta. Rozlano 18 tys. butelek Octomore 6.3 Islay Barley. To niezwykle torfowa whisky, poziom natorfowania wynosi aż 258 ppm (poprzednia edycja miała 169 ppm).

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.