marka chilijskiego pisco, czyli odmiany winogronowej białej brandy, w tym przypadku destylowanej z winogron muskatowych. Produkowana od 1964 roku. Występuje w kilku odmianach, w zależności od okresu starzenia i mocy alkoholu. Najbardziej znane (sprzedawane również w Polsce) jest Pisco Reservado Capel Moai Statue w eleganckiej ceramicznej butelce przypominającej posąg Moai z należących do Chile Wysp Wielkanocnych. Niezwykle delikatne, słodkie, z nutami kwiatowymi i likierowymi, ale też z wyraźnym wpływem drewna. Prawdopodobnie jedno z najlepszych pisco jakie można dostać w Europie. W ustach: czarny bez, róże i fiołki, niezwykłe bogactwo kwiatów, przyjemnie zaokrąglonych przez dębinę, w której alkohol spędził dwa lata. Producentem jest firma Capel, która kontroluje ponad połowę chilijskiego oficjalnego rynku pisco.
i to są wszystkie dane, niewdzięczniku?