kanadyjska whisky klasy single barrel z oferty Sazerac. Nazwa pochodzi od urokliwego zakątka w górach ze stanu Jukon, w pobliżu Alaski. Hołdem dla tego regionu jest wielki jeleń na butelce i wspaniały korek z klonowym liściem. Właściciel marki informuje, że jest to pierwsza kanadyjska whisky singler barrel od XIX wieku. Nie podaje jednak ani destylarni, z której pochodzi, ani liczby lat spedzonych w beczkach, jedyna oficjalna informacja, to że selekcji dokonano z 200 tys. beczek. Za wybór odpowiada master blender Drew Mayville. Prawdopodobnie jest to mieszanka whisky destylowanej z: kukurydzy, żyta (spory udział) i słodu jęczmiennego. Aromat jest delikatny i dość słodki – wanilia, rodzynki, zielone śliwki, mirabelki, toffi. Smak jest dość płaski – maślane ciasteczka, ciasto drożdżowe z wiśnią i śliwką, również wanilia, czuć wpływ drewna, ale nie tak wyraźny jak w amerykańskich bourbonach. W finiszu, średnio długim – zioła, igliwie, paproć, mech i drewno. Rozgrzewa. Moc – 40%.