nie istniejąca już, niestety, wytwórnia rumu z Trynidadu i Tobago. Firma powstała w 1918 roku w miejscowości o tej samej nazwie, produkowała głównie ciężkie rumy na potrzeby Marynarki Brytyjskiej. Pracowały tu duże miedziane alembiki, przetwarzano tu trzcinowy syrop z pobliskiej rafinerii, pochodzący z lokalnych upraw. Wraz z bankructwem rafinerii w 2002 roku zakończyła się też historia destylarni, a szkoda, bo robili naprawdę wspaniałe rumy – słodkie, bardzo esencjonalne, o silnym wpływie beczki. Zapasy starzonego rumu Caroni wykupiły głównie firmy specjalizujące się w butelkowaniu rumów z Francji i Włoch, ale też do Szwecji czy Szkocji. Obecnie na rynku dostępnych jest wiele edycji rocznikowych, butelkowanych przez takie firmy jak: Velier, Duncan Taylor, Svenska Eldvatten, Mezan, High Proof Heavy. Roczniki to m.in.: 1969, 1982, 1983, 1984, 1985, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 2001, a także mieszanki: 12 YO, 15 YO, 18 YO, 20 YO i inne. Obecnie to jeden z najlepszych rumów jakie można dostać w wersjach Vintage.