Tequila leżakowana w beczkach do 36 miesięcy, butelkowana z mocą 40%. Zapach słodki, lekki, miodowy, słodkie morele, nuta czekolady z orzechami. W smak bardzo harmonijna, ładny balans między słodyczą, a cierpkością – miód, ale też kwaskowe owoce – marakuja, jest też nutka tytoniu. Finisz soczysty, owocowy – dużo moreli, marakuja, cierpkie winogrona oraz lekka woda miodowa i delikatna nuta korzenna. W Polsce w ofercie MV Poland.
Tequila Cazcabel powstaje w rodzinnej małej destylarni w mieście Atotonilco El Alto, położonym na wyżynach gór Jalisco. Rodzina Vazquez słynie z doświadczenia w uprawie agawy i produkcji tequili jako Tequileros czwartego pokolenia. Agawa jest lokalnie pozyskiwana, 100% odmiany Weber, która rośnie przez ok. 7 lat przed zbiorem. Położenie plantacji zapewnia, że agawa jest dobrze nawodniona, a bogata w minerały i składniki odżywcze gleba w tym obszarze pozwala roślinie agawy rosnąć bardziej niż gdziekolwiek indziej w Jalisco. Po zebraniu piñas agawy są gotowane przez ponad 26 godzin w temperaturze 95 stopni w ceglanych piecach, skutkując tequilą o czystym, miękkim profilu. Fermentacja w stalowych zbiornikach trwa 10 dni, a potem następuje destylacja w miedzianym i stalowym alembiku. Pozostałości po piñas są wykorzystywane do opalania ceglanych pieców, a odpadowe włókna agawy poddawane recyklingowi na kompost organiczny, który służy do uprawy nowych roślin. Gorzelnia jest zasilana energią słoneczną i wiatrową. Marka Cazcabel to tequile Blanco, Reposado i Añejo, a także trzy smakowe likiery, Coconut, Coffee i Honey, wykonane z naturalnych składników i z dodatkiem cukru, na bazie tequili, butelkowane z mocą 34%.