marka armaniaku produkowanego od pokoleń przez rodzinę Chabot-Gentzbourger. Początki marki datowane są na 1888 rok. Firma ma własne winnice w okolicach Labastide d’Armagnac i kontroluje cały proces produkcji, od winifikacji po butelkowanie gotowego alkohole. W 1963 roku jako pierwsi zaczęli eksportować armaniak i dziś docierają do 96 krajów, jest to najlepiej sprzedawany armaniak na świecie. Armaniaki Chabot cechują ciężkie nuty – suszone owoce, przede wszystkim morele, śliwki i rodzynki, a także tytoń, gorzka czekolada. Oferowane armaniaki to: VSOP Deluxe, Napoléon Special Reserve, XO Superior (mieszanka destylatów leżakujących co najmniej 35 lat w beczce), Extra (sprzedawany w eleganckich karafkach, zestaw co najmniej 50-letnich eau-de-vie), 20, 30 i 38-letnie armaniaki oraz kolekcję niezwykłych destylatów rocznikowych, wśród nich z 1888 roku, z 1901 i wielu późniejszych roczników. Firma oferuje także wina First Frost.