Wraz z Globalnym Ambasadorem Marki i kierowcą F1, Charlesem Leclerkiem, tuż przed Grand Prix Singapuru, marka Chivas Regal wprowadziła na rynek Chivas Regal Crystalgold, trunek o krystalicznej barwie dzięki pionierskiemu procesowi filtracji. Chivas Regal Crystalgold będzie dostępny w Polsce od listopada limitowanych ilościach.
– Zawsze wierzyliśmy, że innowacja powinna wzmacniać tradycję, a nie ją zastępować. Właśnie tym jest Chivas Regal Crystalgold. To granica tego, co możliwe w sztuce blendowania – mówi Sandy Hyslop, master blender marki Chivas Regal. – Po latach eksperymentów udało nam się opracować proces filtracji, który usuwa kolor, zachowując jednocześnie pełnię smaku. Naszym celem nie było jedynie stworzenie nowości, chcieliśmy zachować wszystko, co ludzie kochają w starzonej whisky, ale w formie, jakiej jeszcze nigdy nie widzieli. Klarowność zachwyca, ale smak jest niezmiennie nasz.W centrum premiery znajduje się Charles Leclerc, globalny ambasador marki Chivas Regal i kierowca F1. Z myślą o premierze powstał koktajl Leclerc Spritz – połączenie Chivas Regal Crystalgold, kwiatu czarnego bzu, cytrusów, mięty i odrobiny szampana. To lekka, orzeźwiająca propozycja stworzona specjalnie na popołudniowo-wieczorne okazje.
Leclerc Spritz – przepis
- Dekoracja: gałązka mięty
- 30 ml Chivas Regal Crystalgold
- 30 ml syropu z kwiatów bzu
- 20 ml soku z limonki
- 60 ml wina musującego lub szampana
- Szklanka: kieliszek na nóżce






