Aby uczcić pięciolecie serii Experimental, destylarnia Christian Drouin wypuściła edycję z beczek po whisky Springbank. Ta limitowana edycja jest częścią długiej współpracy między dwiema destylarniami, w których beczki po kalwadosie i whisky były wymieniane w celu wzajemnego wzbogacenia trunków. To apelacja Calvados Pays d’Auge leżakowany przez 19 lat z lekko torfowymi nutami (10-12 ppm) beczek Springbank. Finiszowanie trwało 5 miesięcy, wykorzystano 8 beczek po Springbank. Limitowana edycja, 2130 butelek z mocą 50,4%. W zapachu masa jabłek – pieczone, bardzo dojrzałe, raczej słodkie, jabłka odymione, w tle – gruszki, morele. W ustach cierpkość, dużo tytoniu, cierpkie jabłka, gorzkie jabłka, kwaskowe śliwki, kwasowe gruszki. Finisz bardzo długi, cierpko-gorzkawy, gorzkie migdały, gorzkie, dojrzałe jabłka. W Polsce w ofercie M&P.