Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek Palikota. Jest to zaskoczenie – które każdy musi ocenić sam. Brak pełnej kontroli nad procesem przechowywania takich beczek może wpływać na ostateczny smak. Na szczęście, coś już wiemy o procesach zachodzących w beczce i możemy pokazać, co da się z takiego produktu uzyskać. Uczestnicy poznają także możliwości uczynienia użytku z takiej nie do końca udanej inwestycji.
Spotkanie jest dedykowane zarówno dla osób, które są w posiadaniu Beczki Palikota i nie wiedzą, co z nią zrobić, jak i wszystkich osób, które chcą poznać sekrety procesów fizycznych i chemicznych zachodzących podczas starzenia alkoholu w drewnie. W przypadku inwestorów można będzie też dowiedzieć się, jak posiadaną beczkę wprowadzić na rynek w formie gotowego zabutelkowanego produktu, spełniającego wszystkie wymagania polskich przepisów celno-skarbowych.
Do degustacji będzie sześć próbek. O procesie dodatkowej maturacji opowie dr Marek Różycki. Wydarzenie odbędzie się przy stoisku nr 31 firmy On Spirit o godzinie 17. Udział w wydarzeniu będą mogły wziąć udział osoby, które biorą udział w Festiwalu Warsaw Spirits Competition oraz wykupią dodatkowy bilet.
Bilety: https://spirits.com.pl/produkt/co-dalej-z-beczkami-palikota/
Liczba dostępnych miejsc bardzo ograniczona. Chcesz mieć pewność, że starczy dla Ciebie próbek – zamów bilet już dzisiaj.