najwyższej klasy kanadyjska wódka, rozlewana do kryształowych czaszek, która ma symbolizować krystaliczną czystość alkoholu. Jej produkcja odbywa się na wyspie Saint John, będącej częścią Nowej Funlandii, sąsiadującą z Labradorem. To dziewiczy teren, najbardziej wysunięty na wschód cypel Ameryki Północnej, najbliższe miasto – Bangor – oddalone jest o tysiące mil. Jest tu krystalicznie czyste powietrze i źródła wody. Woda wykorzystana do produkcji Cystal Head w sposób naturalny filtrowana jest przez warstwy skał. Przy produkcji tej wódki nie dodaje się żadnych składników smakowych, tylko krystalicznie czysta woda. Wódka jest czterokrotnie destylowana z mieszanki zbóż, której składu producent nie ujawnia, miękkość tej wódki wskazywałaby na duży udział pszenicy. Następnie jest trzykrotnie filtrowana przez diamenty z Herkimer. Butelkowana z mocą 40%. Aromat delikatny i ziarnisty, w ustach – mleczna, kremowa, krówka. Jej niezwykłość podkreśla opakowanie, pozbawione etykiety, czyste i gładkie, wykonane z kryształu. W 2016 roku wypuszczono także edycję Crystal Head Aurora, destylowaną z innej odmiany pszenicy i łagodniejszą w smaku. Butelka o kształcie ludzkiej czaszki jest kopią jednej z 13 kryształowych czaszek (Cráneo de cristal) odkrytych w miejscach kultu, rozrzuconych między Jukatanem a Tybetem (do dziś zachowało się osiem). Każda została wyrzeźbiona z pojedynczego kawałka kryształu kwarcu. Ich wiek naukowcy określają na 5-35 tys. lat. Nie wiadomo w jaki sposób i dlaczego zostały zrobione. Jedna z butelek wódki Crystal Head stała się artefaktem w filmie „Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki”.