Zapraszamy 27 marca o godz. 19.30 na degustację trunków z Cypru. Do spróbowania będą:
Terra Rossa Potato Vodka Batch 1-2021 40% (wódka z cypryjskich sałatkowych ziemniaków)
Kythrea Single Grain Malt Whisky Cask 5 46% (pierwsza cypryjska whisky – mieszanka lokalnych zbóż kukurydzy i słodowanego jęczmienia, tylko 355 butelek z jednej beczki)
Tsiakkas Zivania Aged in Commandaria Casks 43% (destylat z lokalnych winogron, 13 lat leżakowany w beczkach po commandarii)
Alasia Commandaria 15% 2018 (klasyczne słodkie likierowe cypryjskie wino wzmacniane destylatem winogronowym)
Degustacja odbędzie się przez platformę Zoom. Koszt uczestnictwa to 80 zł (plus 15 zł wysyłka Pocztex), obejmuje 4 próbki po 20 ml. Liczba miejsc bardzo limitowana – tylko pierwszych 20 zgłoszeń.