młoda destylarnia z Pensylwanii, założona w 2010 roku, pierwsza od czasów prohibicji w tym stanie, która zaczęła produkować rye whiskey. Jej założycielami są Herman C. Mihalich i John S. Cooper, a ich ambicją jest przywrócenie w regionie tradycji żytniej whiskey, która w Pensylwanii na dużą skalę produkowano od XVIII wieku, a przemysł ten całkowicie zniszczyły lata prohibicji. Do zacieru używają: 80% ziarna żyta, 15% słodowanego jęczmienia i 5% słodowanego żyta. Zboże do fermentacji pochodzi z Pensylwanii. Destylacja odbywa się w miedzianym alembiku o pojemności 500 galonów (ok. 1800 l), potem whisky dojrzewa w małych beczkach o pojemności 53 galonów (ok. 180 l). Starzenie trwa minimum trzy miesiące. Ich podstawowa Dad’s Hat Pennsylvania Rye (46%) to młoda whiskey bardzo ziarnista, w starym stylu, wyraźnie czuć smak zacieru. Firma próbuje też finiszowania w róznych beczkach, dostępne są edycje: Dad’s Hat Pennsylvania Rye Finished in Vermouth Barrels i Dad’s Hat Pennsylvania Rye Whiskey Finished In Port Wine Barrels, a także limitowana Dad’s Hat Single Barrel Cask Strength Pennsylvania Rye Whiskey. Sprzedawana jest też niestarzona biała whisky Dad’s Hat Pennsylvania White Rye.