destylarnia znajduje się w regionie Pays d’Auge, a jej właścicielem jest Maison Ferrand, spółka znana przede wszystkim jako producent koniaku, ale też rumów, likierów czy właśnie kalwadosu Daron. Trunki powstają z gorzkich odmian jabłoni, jak również mniej wytrawnych gatunków jabłek i gruszek z własnych sadów (m.in. odmian: Bisquet, Bedan, Petit Joly czy St. Martin). Destylacja odbywa się od razu po zakończeniu fermentacji w małych alembikach typu szarentejskiego. Maturacja przebiega w starych beczkach z francuskiego dębu. Mistrz piwnic, zgodnie z tradycją (pięć pokoleń liczy sobie historia marki), miesza w beczkach destylaty w różnym wieku, aby zachować ten sam aromat i smak – wyważony, harmonijny, ale skomplikowany i z odrobiną wyrafinowania.
W ofercie są tylko dwa kalwadosy: Daron Fine (kompozycja świeżych, pachnących jabłek, gruszek i wanilii) i Daron XO (aromat bardzo przyjemnie jabłkowy, słodki, delikatnie wchodzący w wanilię, jest też nutka lukrecjowa i anyżowa, a w smaku niezwykle delikatne, słodkie pieczone jabłka, cynamon).