Zapraszamy na degustację wyjątkowych rumów z Madery. Wszystkie są wytrawne, z wyraźnie słoną oceaniczna nutą, robione z świeżo wyciśniętego soku z trzciny cukrowej, a nie z melasy.
• O Reizinho Rhum Agricola Special Edition (45%, powolna fermentacja z udziałem dzikich drożdży, pięć lat leżakowania w stalowych zbiornikach)
• O Rezinho Rum Madeira Wine Finish Cask Strength (57,7%, edycja single cask, dojrzewanie w beczce po maderze Justino’s)
• Engenhos da Calheta 1999 (40%, butelkowanie w 2020 roku, stare beczki z: francuskiego, amerykańskiego dębu i po maderze)
• Engenhos do Norte 970 Single Cask 2006 #52 (52,3%, beczka z francuskiego dębu nr 52 z 2006 roku, zabutelkowane w 2020 roku, w beczce zostało 195,3 l, z czego wyszło 279 butelek)

5 lipca, godz. 19.30. Koszt udziału w degustacji – 60 zł (70 zł w przypadku wysyłki). Degustacja odbędzie się poprzez platformę Zoom – w cenie są cztery sample rumów o pojemności po 20 ml.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail