nowa irlandzka destylarnia, z hrabstwa Kerry, powstała w 2012 roku w starym młynie na obrzeżach miasta Dingle, założył ją Oliver Hughes. Dysponują zestawem trzech alembików do typowej irlandzkiej produkcji trzykrotnie destylowanej whiskey pot still. Moce produkcyjne pozwalają na napełnienie zaledwie dwóch beczek dziennie. Pierwsza edycja whiskey Dingle 8YO złożona jest z destylatów pochodzących prawdopodobnie z destylarni Midleton lub Cooley. Jest to mieszanka whiskey słodowej, niesłodowanej i zbożowej. Aromat jest słodki – wanilia, wiśnie, ciasto drożdżowe, bajaderka, też przefermentowana kukurydza. W smaku słodko, tortowo, dalej ta bajaderka, właściwie można powiedzieć, że to whiskey deserowa, zwłaszcza, że w finiszu mamy czekoladę z wiśnią oraz kaszkę bananową. Robią też wysokiej klasy wódkę i gin (w tych samych aparatach co whiskey). Ich Dingle Pot Still Gin (42,5%) ma bogaty aromat: zioła, kardamon, cytrusy, szczególnie grejpfrut i pomarańcza. Niesamowity jest smak – kwiaty (fiołki, jaśmin, czarny bez), słód, ziarno, trochę wanilii, trochę pieprzu. Bardzo orzeźwiający. Z kolei Dingle Vodka Pot Still (40%) ma aromat delikatny: lekko prażone ziarno, mleczko zbożowe, wanilia, ziarno, popiół. W ustach fantastyczna – krem, mleko, śmietana. Niesamowicie mleczna, rozpływa się w ustach przyjemną słodyczą. W 2015 roku firma uruchomiła Whiskey School, szkołę kształcącą osoby zainteresowane pracą w branży whiskey. Ich zakład jest otwarty dla zwiedzających.