Gorzelnia i gospodarstwo rolne leżą w dolinie, w południowej części Pays d’Auge, w miejscowości Crouttes. Sady jabłoni i grusz zajmują powierzchnię 44 ha, z czego 30 ha to odmiany wysokich drzew, łącznie 50 rodzajów: słodkie, słodko-gorzkie, gorzkie i kwaśne. Od 1997 roku uprawa jest zgodna z normami agriculture biologique.
Jest to firma rodzinna, prowadzona przez dwóch braci: Jean-Luc Oliviera i Pascala Choisnard. Jean-Luc jest odpowiedzialny za doglądanie sadów i produkcję trunków, Pascal zaś zajmuję się hodowlą krów mlecznych (100 sztuk). Dwukrotna destylacja odbywa się w alembiku szarentejskim. Firma jest otwarta dla zwiedzających, oferują też domki do wynajęcia.
Produkują kalwadosy, pommeau, poiré, cydr, sok i ocet. Ich kalwadosy to: Vieux (kupaż 3-4 letnich, rześki, owocowy), VSOP (kupaż 5-6 letnich, aromat cynamonu wanilii, smak z nutami dębiny, orzechów i jabłek), Hors d’Age ou XO (12 lat, aromaty wanilii, karmelizowanych jabłek, przypraw, dymu, smak lekko orzechowy) i 20 Ans (aromat pieczonych jabłek, w ustach także pieczone jabłka, dębina, tytoń). Ich pommeau leżakuje minimum 14 miesięcy i ma aromat suszonych śliwek.