rodzinna destylarnia, powstała w 1911 roku w sercu winnic Grande Champagne (działała także pod nazwę Méry et Fils) w Salles d’Angles. Obecnie prowadzą ją Francois Méry, którego rodzina od pokoleń mieszka w regionie Cognac i jego szkocka żona, Janis Melrose. Małżeństwo prowadzi organiczne winnice ze szczepami: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard and the Montils. Destylują eau-de-vie wraz z osadami po fermentacji w tradycyjnym, ciężkim stylu Grande Champagne, jednocześnie bogate w aromaty dzięki zastosowaniu wielu szczepów. Do starzenia używają dębu z Limousin. Francois odpowiada za destylację i kupażowanie koniaków, Janis za winnicę i produkcję organicznych win. Kolekcja koniaków obejmuje klasyczne edycje: VS, VSOP i XO, zestawione wyłącznie z własnych winogron. Cechują je nuty: waniliowe, tytoniowe, ale też cytrusowe i kwiatowe – irysy. W ofercie są też trzy rodzaje Pinneau des Charentes.