rum zestawiany w Hiszpanii z destylatów z Barbadosu i Gujany. Najpierw pięć lat dojrzewania w tropikalnym klimacie Karaibów, potem w Jerez de La Frontiera. Najpierw jest to starzenie w beczkach po bourbonie, a alkohol pochodzi z alembików i kolumn. Potem dojrzewa w piwnicach Williams & Humbert w systemie solera w beczkach po sherry palo cortado i po sherry PX. Bardzo słodki aromat ratafii, starego stylu melasowego rumu. Jest tu też cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, słodki tytoń, herbata, ziarna kawy, skóra, orzechy, rodzynki, daktyle. Dalej: miód, dużo miodu, wanilia, duży wpływ sherry, delikatnie zioła i igliwie, nawet żywica i rozmaryn. Dużo się dzieje. W smaku przyjemna słodycz soku z wiśni, miód, figi, daktyle, gorzka czekolada, słodki cynamon, zaraz przechodzi w kierunku orzechów (włoskich, brazylijskich i laskowych), kawy, ale powraca waniliowa słodycz. Jest wyraźnie likierowy smak wina, sherry zdominowała rum, ale w przyjemny sposób, całość jest słodka w sposób głęboki, niebanalny, szkoda, że tak silnie przesycone drewnem. Finisz korzenny: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, słodko, kakao, czekolada, wanilia, ziarna kawy, herbaty i słodki tytoń. Mleczna czekolada oprószona zmieloną kawą. Rum dla miłośników sherry. Polskim dystrybutorem jest Pinot Wine & Spirits.