jedna z najstarszych marek ginu, obecny na rynku od 1740 roku, nazwa pochodzi od dzielnicy w północnym Londynie, w której mieścił się pierwszy zakład. Destylarnię założył Joseph Bishop, fabryka znajdowała się na rogu ulic Ropemaker Street i Finsbury Street. Dopiero pod koniec XIX wieku przeniosła zakłady do wschodniej części miasta, na Moreland Street. Marka należała do rodziny Bishop aż do drugiej połowy XX wieku. Od 1994 roku gin Finsbury jest własnością do niemieckiej grupy kapitałowej Borco, która jest też m.in. właścicielem znanej tequili Sierra. Destylowany w starych kolumnach, które mają ponad sto lat, według receptury rodziny Bishop. Producent nie ujawnia składu botaników. Podstawowa wersja ma 37,5%, jest to klasyczny London Dry Gin, o silnych aromatach jałowca i cytrusów. Bardziej interesująca jest wersja Finsbury Dry Gin Platinum o mocy 47% – aromat cudownie staroświecki, jest tu przede wszystkim jałowiec, w tle trawa cytrynowa. W ustach słodki, są tu: owoce leśne, rozmaryn, igliwie, kardamon.