gospodarstwo leży w samym sercu Normandii, niedaleko od Domfront. Jest to firma rodzinna, a produkcję kalwadosu rozpoczął w 1944 René Guesdon, dziadek obecnych właścicieli. Stosował prosty alembik zamontowany na drewnianym wozie. Jego syn, Daniel Guesdon czerpiąc z wiedzy i doświadczenia ojca, kontynuował tradycję i od roku 1974 wypuszcza swoje trunki. Podobnie jak senior posiada kolumnę do destylacji zainstalowaną na kołach – na przyczepie od traktora. W 1985 roku rozpoczęli produkcję kalwadosów z jabłek i gruszek. Obecnie zarządza już trzecie pokolenie Guesdon – dwaj bracia, pod marką Guesdon Pere et Fils. Farma jest otwarta dla zwiedzających.
Rosną tu typowe dla regionu Domfrontais odmiany grusz: Plant de Blanc, Fausset, Blot, Champagne i Gros Gontier. Sady jabłoni to szczepy regionalne takie jak: Frequin Rayé, Tesson, Cœur i Tête de Brebis. Fermentacja trwa miesiąc i uzyskuje się cydr (słodki i półwytrawny) o mocy 3-4%. Destylacja odbywa się w kolumnie. Destylat starzony jest w starych beczkach o pojemności od 300 do 600 l.
W portofolio mają kalwadosy 4-, 6-, 8-, 10-, 12-, 14-, 20- i 30-letnie. Produkują też cydry, poiré, pommeau, likiery, soki i octy.