Grappa di Chianti

destylat powstaje przy okazji produkcji win chianti, z wytłoków winogron. Często opatrzone są dodatkowym oznaczeniem apelacyjnym, np. Grappa de Vinacce di Chiantiu Rufina. Wykorzystywane szczepy winogron to: sangiovese, canaiolo, trebbiano Toscano i malvasia del Chianti. Powstaje grappa średnio aromatyczna, dobrze pasująca do starzenia w dębie, świeża ma aromat siana, miodu czy skórek zielonych jabłek. Producenci marki to m.in.: Villa Mazzolini, Villa Rillago, Bottega Cipriani, Castiglioni i inni.

SONY DSC SONY DSC Grappa de Vinacce di Chiantiu Rufina VI C.A.S. 2010

Przewijanie do góry
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2025

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.