Green Spot z beczki po pinor noir

Właściciel Jameson, Irish Distillers, nawiązała współpracę z kanadyjską winnicą Quails’ Gate, aby stworzyć whiskey Green Spot finiszowaną w beczkach po pinot noir. Limitowana edycja Green Spot Quails’ Gate to trzecia odsłona serii Wine Geese, wcześniejsze to: Green Spot Château Leoville Barton z 2015 roku i Green Spot Château Montelena z 2017 roku. Whiskey początkowo dojrzewała w beczkach z dębu amerykańskiego i po sherry, następnie była finiszowana przez 16 miesięcy w beczkach po pinot noir, co wniosło nuty dojrzałych wiśni i soczystych malin, z nutami suszonej żurawiny, które uzupełniają charakterystyczne dla Green Spot smaki czerwonego jabłka, słodkiej gruszki, wanilii i gałki muszkatołowej. Whiskey butelkowana jest z mocą 46%, oferowana w cenie 72 euro.
Green Spot to historyczna marka irlandzkiej whiskey, pierwotnie produkowana wyłącznie dla rodziny Mitchell, która stworzyła markę w 1887 roku w Dublinie. Natomiast Quails’ Gate Winery została założona przez rodzinę Stewart w 1908 roku po tym, jak Richard Stewart Senior wyemigrował do Kanady z Kildare w Irlandii. Mają winnice w regionie Kolumbii Brytyjskiej.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.