blendowana whisky klasy premium japońskiego koncernu Suntory, znanego głównie z whisky Yamazaki. Na rynku dopiero od 1989 roku, utworzono ją z okazji 90-lecia firmy. Hibiki 21YO uważana jest za najlepszy blend świata. Niezwykłość tej whisky związana jest głównie ze sposobem jej starzenia w różnych beczkach, m.in. z japońskiego dębu mizunara, ale też np. w beczkach po likierze śliwkowym. Ponad 50% zestawu stanowią whisky słodowe, co także wyróżnia Hibiki. Aby podkreślić niezwykłość zestawu, jest on butelkowany w butelkach o 24 ściankach, które symbolizują tradycję Sekki, odnoszącą się do kalendarza zawierającego 24 pory roku, a etykieta wykonana jest z japońskiego papieru Washi. Hibiki 12YO ma owocowo-kwiatowy aromat i jest zupełnie odmienna od szkockich blendów. Hibiki 17YO ma równie słodki aromat jak i smak, z maślaną nutą. Mistrzostwo osiągnięto w Hibiki 21YO, jest ona bardzo owocowa, ale i przydymiona, odnajdziemy w niej smak leśnych jagód, sherry, toffie. Crème de la crème to Hibiki 30YO z beczek puncheon cask po sherry i po bourbonie, a także dębu mizunara. Ponad 30 rodzajów whisky zostało tu zmieszanych, z Yamazaki i Hakushu. Aromat jest niezwykle słodki, wiśniowy, likierowy, a jednocześnie mocno dębowy, bardziej przypomina aromaty koniaków niż whisky, a w ustach dochodzą: zioła, cierpkość, trochę piołunu, kwaśne wiśnie i rajskie jabłuszka, nawet jarzębina, finisz dla odmiany przechodzi w słodycz toffi, maślanych ciasteczek, jest tu też szczypta tytoniu. Całość perfekcyjnie ułożona, cudowny blend. Od 2015 roku oferowana jest Hibiki Japanese Harmony (43%), butelkowana bez określenia wieku, ale zastąpiła edycję 17YO. Jest mieszanką przynajmniej dziesięciu destylatów, pochodzących z destylarni należących do Suntory (Yamazaki, Hakushu i Chita), leżakujących w pięciu różnych rodzajach beczek. Aromat słodki, uwodzący – czekolada i toffi, pomarańcze. W ustach konsekwentnie słodko, do pomarańczy można dodać brzoskwinie. Pozostaje w ustach długo słodki, czekoladowo-owocowy smak.