Hirsch

jedna z ważniejszych marek amerykańskiego Bourbona. Firma A.H. Hirsch powstała w 1974 roku w Pensylwanii, jednak destylację whiskey rozpoczęła w starej gorzelni, ostatniej wciąż działającej w tym stanie – w Michter’s Distillery w Schaefferstown, gdzie Bourbona produkowano od 1753 roku. Michter znany był z whiskey żytniej (rye whiskey) i do tej tradycji nawiązuje też Hirsch. Zakłady Michter’s zbankrutowały, jednak zapasy destylatu wykupił Adolf Hirsch. Szesnastoletnia AH Hirsch Reserve Straight Bourbon jest najstarszą dostępna na rynku whiskey z Pensylwanii i pochodzi z gorzelni Michter’s – Hirsch przelał szesnastoletni spirytus do stalowych kadzi by zatrzymać proces starzenia, leżakuje on jednak od ponad ćwierćwiecza. W smaku czuć karmel, miód, żyto i dębinę. Hirsch firmuje także (jako Hirsch Selection) trunki produkowane w innych gorzelniach – rye whisky, ale też np. bardzo udanego Bourbona – Hirsch Small Batch Reserve.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.