Firma Mazurskie Miody zajmuje się produkcją alkoholi od ponad dwudziestu lat, oferując szeroką gamę wysokiej jakości trunków. Wśród oferowanych produktów znajdują się nie tylko niesycone miody pitne, takie jak trójniaki, dwójniaki i półtoraki, ale także mocniejsze alkohole na bazie miodu jak okowity miodowe.
Kolekcjonerskim trunkiem oferowanym przez Mazurskie Miody jest The Langlander Single Malt Whisky. Wyprodukowana w 100% z polskich surowców, a do jej leżakowania zostały zastosowane również polskie dębowe beczki, co nadaje jej wyjątkowy charakter i smak.
W 2024 roku firma wprowadziła na rynek kilka nowości. Pierwszym z nich jest Pigwa Dzika – likier pigwowy wytwarzany na bazie naturalnego nalewu z pigwy. Produkt bazuje na tradycyjnym przepisie, dzięki któremu udało się uzyskać trunek o lekkim smaku, łączącym słodycz i delikatną kwasowości.
Z kolei w hołdzie dla rzemieślniczego charakteru destylarni oraz warmińsko-mazurskiej przyrody powstała druga nowość – linia mocnych alkoholi prezentujących to, co najlepsze dla danego gatunku. Serię Okazy z Warmińskiej Destylarni tworzą trzy alkohole: Okowita Miodowa, Whisky Rodowa sześcioletnia oraz Śliwowica Starzona.
Okowita miodowa została stworzona jako ukłon dla pierwszych pszczelarzy z połączenia warmińsko-mazurskich destylatów miodowych. Dzięki unikalnemu procesowi destylacji w autorskim destylatorze oraz leżakowaniu nabrała harmonii i szlachetnej słodyczy.
Whisky Rodowa sześcioletnia to polska single malt, leżakowana i finiszowanie w beczkach po warmińsko-mazurskich miodach pitnych oraz po wytrawnych francuskich winach.
Śliwowica Starzona powstała z harmonijnego połączenia dojrzałych w słońcu, wybornych odmian polskich śliwek oraz niepowtarzalnej sztuki destylacji w autorskim destylatorze.
