francuska wódka z winogron szczepów pinot noir i chardonnay, rosnących w Burgundii i – jak podaje producent – ręcznie zbieranych. Są trzy wersje wódki – poza podstawową w przezroczystych butelkach są jeszcze dwie dostępne wyłącznie na rynku amerykańskim – Idôl Millésimée w czarnej butelce i Idôl Gold, obydwie zestawiane z najlepszych roczników przedestylowanych win. Do rozcieńczenia wykorzystywana jest woda z źródeł Côte d’Or. Siedmiokrotnie destylowana, pięciokrotnie filtrowana. Właścicielem marki jest firma Boisset, wódkę Idôl wprowadzono na rynek w 2005 roku. W smaku jednocześnie słodka i cierpka, z ciężką nutą tytoniową, przez którą przebijają się ożywcze cytrusy, zdecydowanie do degustacji nie do koktajli. Jest delikatniejsza niż najbardziej znana wódka z winogron, czyli również francuski Cîroc.