30 stycznia będzie miała miejsce pierwsza w 2019 roku Akademia El Koktel we współpracy z M&P Wina i Alkohole Świata. Temat przewodni – Japoński styl cieszenia się smakiem i charakterem japońskich destylatów. Spotkanie poprowadzi Tomek Źródłowski (Mercy Brown, Kraków), zwycięzca polskiej Nikka Perfect Serve i globalnego finału z 2016 roku. Poza przeprowadzeniem degustacji odpowie na pytania: jak wygląda życie w Japonii, jakie rytuały królują w japońskich barach, co piją Japończycy i jak wygląda japoński styl pracy barmanów, w jaki sposób produkuje się japońską whisky i czym ona się charakteryzuje. Do spróbowania będą cztery produkty z portfolio Nikka i kilka koktajli stricte powiązanych z japońską kulturą. Partner wydarzenia, M&P Wina i Alkohole Świata przygotował dla wszystkich uczestników Akademii specjalne cenny na cały asortyment alkoholi Japońskich. Miejsce: El Koktel, ul Wojciecha Górskiego 9, Warszawa. Godz. 18.00. Orientacyjny czas trwania Akademii: 75 min. Zapisy na szkolenia: elkoktel@gmail.com. Koszt: 50 zł.

Komentarze

Komentarze

  1. Kiedyś miałem okazję próbować Japońskiej whisky. Nie mam pojęcia jak się nazywała ani czy był to tani czy drogi produkt. Nie wiem dlaczego spodziewałem się wtedy, że to będzie zupełnie coś innego. Smakowała „normalnie”, typowo dla whisky. Być może była odrobinę delikatniejsza i gładsza. Gdybym był w Wwa to chętnie wziąłbym udział!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail