Kincaple

dziesięcioletnia whisky single malt. Destylarnia Kincaple działała w latach 1770-1809, założona w St. Andrews przez Williama Steina. Ta whisky oczywiście nie ma nic wspólnego ze starą destylarnią, po której nic nie pozostało. Jedyne co łączy współczesny trunek z historyczną nazwą, to region pochodzenia – Lowland, choć nie podano z jakiej destylarni jest ten single malt. Butelkowanie w Invergordon, czyli teoretycznie to whisky ze stajni Whyte & Mackay, ale źródła internetowe wskazują na Glenkinchie, czyli alkohol pochodzi z zapasów Diageo. W nosie – słone paluszki, trochę mango, a nawet awokado, a może też rumianek. W ustach bardzo słodowa, kwas chlebowy. Moc – 40%.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.