8 listopada w Kafe Zielony Niedźwiedź w Warszawie odbędzie się degustacja gęsiny w towarzystwie cydru, kalwadosu i wina. W menu: pasztet z gęsich wątróbek, półgęsek z piernikiem i soczystą gruszką, gęsie udo, gęsia pierś z lekko słodką i dymną suską sechlońską, a na deser sernik. Do dań odpowiednio dopasowane trunki. Jako aperitif Cidre Brut Louis Lauriston, skomponowany z ponad 50 odmian jabłek, dalej Weinbiet Riesling Classic 2015, Langwedockie Syrah Rose, Arrogant Frog Ribet Pink, Pinot Noir Maurice Scheller, Cabernet Franc Chinon Bernard Baudry Les Grezeaux, Beres Tokaji Szamorodni Edes. Na koniec kalwados.
Miejsce: Warszawa, ul. Smolna 4. Czas: 18.30-20.30. Wstęp: 110 zł/osoba. Bilety: www.gesinawniedzwiedziu.evenea.pl.